Οικολογική απεντόμωση
Η ΑΡΟΣΙΣ είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα οικολογικής απεντόμωσης
  περισσότερα...
 
Αρχική Χάρτης ιστότοπου Επικοινωνία  
 
English
 
 
 
Αρχική > Η Άροσις > Ιστορική αναδρομή
 
 

Ιστορική αναδρομή

Το 1956, ο παντοπώλης Θωμάς Στογιαννίδης, με έδρα τη Βασιλειάδα της Καστοριάς, ξεκινά την προμήθεια και τοπική διακίνηση χύμα οσπρίων
Καστοριάς – Πρεσπών.

Το 1968, ο γαμπρός του, Γιάννης Φωτιάδης και η  κόρη του Ελένη Στογιαννίδη – Φωτιάδη, μπαίνουν στην επιχείρηση και λανσάρουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά συσκευασμένα φασόλια και φακές Καστοριάς σε πακέτα των 500 γραμμαρίων.Το 1996 την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του Γιάννη Φωτιάδη, Τρύφωνας, μαζί με την μητέρα του Ελένη Στογιαννίδη - Φωτιάδη και προχωράει στην πρώτη παραγωγή βιολογικών φασολιών.
Παράλληλα, αποφασίζει να αναδείξει τη φημισμένη ποιότητα των τοπικά παραγόμενων οσπρίων και να μπει πιο δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά που αναζητά ποιοτικά ελληνικά γεωργικά προϊόντα.

Το 1999 ξεκινάει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και νέα γραμμή παραγωγής. Λίγους μήνες μετά, κάνουν την είσοδό τους στην αγορά τα νέα προϊόντα της ΑΡΟΣΙΣ, κάτω από το concept «Ελληνικά όσπρια με ονομασία προέλευσης» και σε νέα πρωτοποριακή για την εποχή συσκευασία.

Το 2002 η ΑΡΟΣΙΣ «κατακτά» το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, δίνοντας αίγλη και νέα ώθηση στις εξαγωγές της και μεταφέροντας τη φήμη των ελληνικών οσπρίων από τις Η.Π.Α και τη Μεγάλη Βρετανία ως τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη και την Κύπρο.

Το 2004, η ΑΡΟΣΙΣ λανσάρει τρεις νέες σειρές προϊόντων. Ρύζια Θεσσαλονίκης και Σερρών, βιολογικής και συμβατικής γεωργίας, άγρια μανιτάρια Πίνδου και Πλιγούρι Πίνδου.

Το 2009, η ΑΡΟΣΙΣ αποκτά νέα εταιρική ταυτότητα και ανανεωμένη συσκευασία. Σήμερα, η ΑΡΟΣΙΣ εξακολουθεί να επεκτείνει τη διανομή της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό χάρη στην αγάπη και την αποδοχή των καταναλωτών. 

 

 
Ποιοι Είμαστε
Ιστορική αναδρομή
Οι πρωτιές και οι καινοτομίες μας
Το όραμα και οι αξίες μας
Τι γράψανε για μας
Οι εξαγωγές μας
 
 
 
Σύνδεση / Νέος χρήστης
 
 
Οι λίμνες των Πρεσπών και της Καστοριάς δημιουργούν ιδανικό μικροκλίμα για την καλλιέργεια εξαιρετικής ποιότητας οσπρίων.