Οικολογική απεντόμωση
Η ΑΡΟΣΙΣ είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα οικολογικής απεντόμωσης
  περισσότερα...
 
Αρχική Χάρτης ιστότοπου Επικοινωνία  
 
English
 
 
 
Αρχική > Οι συνταγές μας > Φασόλια > Μέτρια Φασόλια Φαρσάλων τσιροσαλάτα
 

Μέτρια Φασόλια Φαρσάλων τσιροσαλάτα


 
Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 350 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 8 φέτες τσίρο
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ σκόνη μουστάρδα
  • ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος τους, κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τον τσίρο.  Τα ανακατεύουμε όλα με τα φασόλια. Για το ντρέσινγκ: ανακατεύουμε στο πολυμίξερ  τον χυμό του λεμονιού, την σκόνη μουστάρδας, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και το περιχύνουμε στα φασόλια. Από πάνω ρίχνουμε την κάπαρη.


 
 
Σχετικές συνταγές
Γίγαντες Πλακί
Φασόλια με πατάτες και άγρια μανιτάρια στο φούρνο
Χοιρινό με πουρέ φασολιών και σάλτσα ντομάτας
Γίγαντες φούρνου με καβουρμά
Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες
Χούμους φασολιών
Τονοσαλάτα με φασόλια
Γίγαντες τηγανητοί
Γίγαντες στιφάδο
Πουρές από φασόλια γίγαντες
Γίγαντες με λαχανικά
Σούπα φασολιών με μπέικον
Φασολάδα με λαχανικά τουρσί
Σπετζοφάι με γίγαντες
Αρνάκι με φασόλια στο φούρνο
Σούπα με ουρά μοσχαρίσια, φασόλια και λαχανικά
Φασόλια φούρνου με λουκάνικο
Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικο και τριμμένο τυρί
Γίγαντες με ψάρι στο φούρνο
Τονοσαλάτα με Φασόλια Έγχρωμα Γίγαντες - Ελέφαντες
Σαλάτα Πιάζ με Φασόλια Έγχρωμα Γίγαντες Ελέφαντες
Σαλάτα με όσπρια “παλικάρια” (από την Κρήτη)
Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες πλακί
Μέτρια Φασόλια Φαρσάλων με ρύζι Θεσσαλικής και τόνο
Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Καστοριάς ή Πρεσπών
Φασόλια Μπαρμπούνια Καστοριάς ή Πρεσπών λαδερά
Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης
Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης
Πολυσπόρια με ρόκα και λιαστές ντομάτες
Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας
Κρέμα από φασόλια με γαρίδες
 
 
 
 
Σύνδεση / Νέος χρήστης
 
 
Μην ξεχνάμε να τα συνδυάζουμε με καρότα, ντομάτες και πιπεριές και να τα συνοδεύουμε με λευκό κρασί. Καλό είναι να κλείνουμε το γεύμα με ένα πορτοκάλι.